banner94

banner77

banner69

banner88

Çelik: Araplar güven arıyor

Konutkur Emlak İnşaat Yatırım Danışmanlığı AŞ, Bursa'yı Körfez ülkelerindeki yatırımcılarla buluşturuyor.

ARSA-ARAZİ 15.04.2016, 14:28 15.04.2016, 14:28
Çelik: Araplar güven arıyor
banner66
Körfez ülkelerindeki yatırımcılara yönelik sürdürdüğü hizmet anlayışıyla kısa sürede sektörde kendine sağlam bir yer edinen Konutkur Emlak İnşaat Yatırım Danışmanlığı AŞ, Bursa'yı Körfez ülkelerindeki yatırımcılarla buluşturuyor.



Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıya Bursa’nın prestijli bölgelerinde ki değer kazanan proje ve gayrimenkulleri araştırıp sunduklarını belirten Konutkur Emlak İnşaat Yatırım Danışmanlığı AŞ. Genel Koordinatörü Recep Alper Çelik, firma bünyesinde bulunan 13 gayrimenkul danışmanıyla yabancı yatırımcıya en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade etti.



Daha önce yer aldığı kurumlarda önemli görevler üstlenen ve çalışmalarıyla sektörüne değer katan Recep Alper Çelik tecrübelerini artık Konutkur Emlak İnşaat Yatırım Danışmanlığı AŞ. için paylaşacak. Firmanın 2012 yılında kurulmasına rağmen kısa zamanda önemli işler başardığını belirten Çelik, “Firmamız 2012 yılında Özkan PİRİM tarafından kurulmuştur. Yeni olmalarına rağmen doğru bir sistemle kısa sürede sektördeki bu açığı fark ederek bir marka haline gelen Konutkur Emlak İnşaat Yatırım Danışmanlığı AŞ. ailesine katılmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.



Yabancıyı kaçıracak hamlelerden uzak durmalı…



Özellikle Körfez ülkelerindeki yatırımcılarla çalıştıklarını belirten Çelik, bu ülkelerden gelen yatırımcıların aradıkları en önemli özelliğin güven olduğunu belirtti. Bursa’da yer alan gayrimenkullerin yabancıya satışını arttırmak için hep beraber çalışılması gerektiğini belirten Çelik, bu konuda yabancı yatırımcının aradığı güveni gayrimenkul ve müteahhitlik firmaları olarak oluşturmak gerektiğinin de altını çizdi. Çelik, “Arap yatırımcılar tabi ki güzel ve nitelikli konutlarda oturmak istiyor ama bundan daha da önemlisi güven arıyor. Siz her anlamda o güveni oluşturduğunuzda, Araplar zaten Bursa hakkında daha olumlu düşüncelere sahip olurlar. Ve Bursa'dan ülkelerine döndüklerinde Bursa ile ilgili olumlu referanslarda bulunup diğer yatırımcıların da gelmesini sağlarlar. Körfez ülkelerindeki vatandaşlar tüm dünyayı gezen kişiler. O sebeple bizden başka gidecekleri yer yok deyip rahat davranmamalıyız. Yoksa elimizden kaçırabiliriz” dedi.



Ayrıca yabancılara yapılan konut satışlarının ülke ve Bursa’ya katkılarına da değinen Çelik," 2012 yılında çıkarılan Mütekabiliyet Yasası'nın da etkisiyle ülkemizde yabancılara yapılan konut satışlarını önemli ölçüde arttırmıştır. Gayrimenkul sektörü, satıştan yılda yaklaşık 4,5 milyar dolarlık döviz girdisi sağlayarak cari açığa önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Bunun yanında yabancı yatırımcı konut almak istediğinde vergi kimlik kartı çıkarmak zorundadır. Bu da her yıl konut vergisi ödeyeceklerini ve ülke ekonomisine her alınan daire fiyatından %0,2 katkı sağlayacaklarını göstermektedir" diye konuştu.



Bursa İstanbul ve Antalya ile yarışmalı…



Bursa’ya gelen yabancı yatırımcılar arasında en çok Kuveytlilerin olduğunu bunu ise Dubai, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerin takip ettiğini belirten Çelik, TÜİK’in yabancı yatırımcılara satılan konutlar sıralamasında Bursa’nın 3. sırada yer almasını olumlu bulduğunu ancak bunun Bursa gibi bir il için yetersiz olduğunu söyledi. Çelik, “TÜİK’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı yabancılara konut satış istatistiklerinde Ocak ayında 129 konut satışı ile Bursa 3. sırada yer aldı. Bu elbette olumlu bir haber ancak ben bunu yetersiz buluyorum. Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılar toplam satışın %50'sini oluşturmaktadır. Geçtiğimiz yıl yabancıya toplam 1501 konut satışı gerçekleşmiş. Yalova'yı sadece 76 konut fazla satarak geçtiğimizi ve 3. sırada olduğumuzu söyleyip övünemeyiz. Bursa iklimi, doğal güzellikleri, kaliteli ve nitelikli konut üretimi gibi özellikleriyle birlikte tarihi ve turistik özellikleriyle de dikkat çeken bir şehir. Doğal olarak Bursa satışını daha da yükseltmeli” şeklinde konuştu.



Yabancı yatırımcının genelde konut projelerini tercih ettiklerini belirten Çelik, Arap yatırımcının aradığı konut tipleriyle ilgili de bilgiler verdi. Çelik sözlerini şöyle tamamladı: “Körfez ülkelerinde yaşayan Arap konut alıcıları üzerinde yaptığımız araştırma sonucunda % 70'lik bir kısmın 3+1 , % 20'lik bir kısmın 2+1 ve %10'luk kısmın ise 4+1 ve üzeride daire sayısına sahip konutları tercih ettiklerini görmekteyiz. Ayrıca dubleks daire en zor satılan konut tipleri arasında yer almaktadır.  Ülkemizde Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılar geniş ve ferah konutlar istiyorlar diye bir algı var. Aslında tam aksine geniş istemiyorlar. Konutlarda genellikle istenilen net metre kare alanı 130m2 olarak tercih edilmektedir.  Zaten aynı apartman içerisinde 4-5 tane daire alabiliyorlar. Çocuklarını, kardeşlerini, baba ve annelerini o aldıkları dairelere yerleştirince zaten geniş bir ortam üretmiş oluyorlar.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89